Smart Home

Moderne technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Wie kan er bijvoorbeeld nog zonder interactieve televisie of mobiel internet op smartphone of tablet? Binnen onze dagelijkse leefgewoontes staan ook een aantal veranderingen te gebeuren. Steeds vaker wordt er gesproken over ‘Smart Home’ of ‘Home Automation’ die deze veranderingen mogelijk maken.

Elektrische zonwering, de thermostaat, het alarm, een elektrische garagedeur en de verlichting zijn enkele voorbeelden van wat straks eenvoudig (centraal) kan worden bediend door gebruik te maken van Somfy Smart Home. Bediening van elektrische apparaten op afstand via een app op de smartphone.

Altijd en overal comfort

"Wat een gemak en luxe! Met mijn Somfy Smart Home systeem bestuur ik met één druk op de knop alle aangesloten apparaten, vanuit huis of onderweg. Ik beheers met gemak mijn klimaat in huis, bedien de rolluiken, open mijn poort op de oprit en stel eenvoudig mijn alarm en verlichting in. Waar en wanneer ik maar wil. Ook mijn kantoor is door het Somfy Smart Home systeem altijd een aangename werkomgeving met perfect regelbaar lichtinval en constante temperaturen. Ik kan en wil niet meer zonder!"

24 uur per dag veiligheid

"Ik voel me veilig en geborgen in mijn eigen huis. Ik laat mijn huis gerust een paar dagen achter zonder dat ik iemand laat oppassen. Doordat ik een terugmelding krijg van het systeem bij bijzonderheden, kan ik het zelf in de gaten houden en eventueel iemand van het thuisfront inschakelen. Gelukkig lijkt het voor de buitenwereld altijd alsof ik thuis ben, met mijn automatische instellingen voor de zonwering en verlichting. Ik ga met een veel geruster hart op (zaken)reis tegenwoordig."

Bespaar op uw energiekosten

"Toen men zei dat het instellen van een zonnesensor en timer ons gezin zoveel kon schelen, kon ik het eigenlijk maar met moeite geloven. Totdat wij toch de stap hebben durven nemen en nu echt aan het besparen zijn geslagen door betere temperatuurbeheersing. De warmte blijft buiten in de zomer, door sluiten van de zonwering op het juiste moment. In de winter is het juist warmer, dankzij isolatie door gesloten zonwering. Ook stookt de cv-ketel alleen op de momenten dat het nodig is, makkelijk te bedienen op afstand en daardoor geen verspilling van energie."

TaHoma bediening

Alle aangesloten producten kunnen centraal worden aangestuurd door gebruik te maken van de speciale app.

Zo kan op afstand op elke situatie ingespeeld worden en heeft u altijd en overal controle over uw huis of appartement.

Heeft u een bedrijf? Gebruik de TaHoma bediening dan vanaf elke gewenste locatie en op elk gewenst tijdstip voor uw kantoor of bedrijfspand.

Het systeem biedt tevens de mogelijkheid om terugkoppeling te geven via uw smartphone.

Zo kunt u altijd worden gewaarschuwd bij onraad of activering van de aangesloten producten zonder uw aansturing.

Hoe werkt het TaHoma systeem?

Alle verbonden producten kunt u besturen via uw computer, smartphone of tablet door gebruik te maken van de eenvoudige en gebruiksvriendelijke web-interface. Het systeem is dan ook compatibel met vele draadloze protocollen.

Uitbreiding van Somfy Smart Home kan stapsgewijs worden gedaan, naarmate uw project vordert. Er zijn meer dan 100 compatibele producten welke u met uw TaHoma kunt verbinden, denk bijvoorbeeld aan sensoren, detectoren en thermostaten, maar ook motoren en camera’s zijn te verbinden met uw TaHoma. Met deze mogelijkheden kan het systeem aan al uw wensen voldoen. Installatie van het draadloze TaHoma systeem kan ook eenvoudig en snel gedaan worden met mogelijk eerder geïnstalleerde producten in uw woning, dankzij de radiotechnologie. Denk bijvoorbeeld aan Velux dakramen, Philips Hue, Honeywell en Hitachi voor verwarming, om maar enkele vooraanstaande merken te noemen.